Matematik

Find værdier så linjerne er parallelle og ortigale

26. januar 2011 af seeeeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se opgaven i vedhæftede pdf.

da vektorer kan placeres hvor man vil er punktet uden betydning for om linjerne er ortogonale elle parallelle. Derfor skal jeg val bare finde værdier for k der gør at prikproduktet og determinanten giver nul.

a.

1*(-k2+1)+2*k=0

Hvis jeg benytter solve på ti89 for jeg    x=-(√2+1)    v      x=√2+1

facit skal give 8/√5

Samme problem i opgave b hvor jeg benytter samme fremgangsmåde

Vedhæftet fil: Opgave1.49.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Duffy

Det må bero på en fejl i facitlisten.

Der er i begge opgaver a) og b) to løsninger, så der FINDES værdier, så linierne er hhv parallelle og ortogonale.

k = -(√2+1) [ikke rigtig

Skal være: x = (1-√2)

v  k = √2 + 1


Svar #2
26. januar 2011 af seeeeb (Slettet)

Supper det var godt at høre


Skriv et svar til: Find værdier så linjerne er parallelle og ortigale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.