Matematik

finde ligning for tangenten til grafen?

26. januar 2011 af bananer (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^4+5x

Bestem en ligning for tangenten til frafen for d i røringspunktet (1,f(1))??

OG

Bestem løsningen til ligningssystemet

4x+5y=13

x-y=1

Kunne være meget dejligt med lidt hjælp til disse to opgaver!!

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Walras

"Bestem en ligning til tangenten for grafen" kan du slet ikke høre, hvordan det SKRIGER på differentialkvotienten? Den er netop defineret som hældningskoefficienten til tangenten for grafen... 

I den anden opgave er det nemmest at lægge y til på begge sider af lighedstegnet i ligning 2 og så indsætte denne for x i ligning 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2011 af mathon

   tangentligning i (1,f(1)):

                                                y = f '(1)·(x-1) + f(1)               hvor du skal bruge f '(1) og f(1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2011 af mathon

      I:   4x + 5y = 13
      II:    x  -  y = 1                           II multipliceres med 5 og kaldes III

      I:   4x + 5y = 13
      III: 5x  - 5y  =   5                       I og III adderes

           9x = 18

            x = 2                                  som indsat i   II: x - y = 1   giver

            2 - y = 1

            y = 1


Skriv et svar til: finde ligning for tangenten til grafen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.