Tysk

tysk grammatik?

26. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen.. håber I kan hjælper med grammatik... på forhånd tak

Sehr erwünscht sind Räume, in denen sie nach der Schule zusammensitzen ___________.(kan) Fahrten zum Skifahren, Baden, Wandern oder zu _______________ (koncerter) werden sehr gewünscht.
Kan - können- pågrund af det er 3 person fleretal. d.v.s. at man også kan sætte Sie/sie ind..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Sehr erwünscht sind Räume, in denen sie (= eleverne) nach der Schule zusammensitzen können.   Jævnfør ........in denen sie (= Agnete)    mit ihren Freundinnen zusammensitzen kann.

Fahrten zum Skifahren, Baden, Wandern oder zu  Konzerten (koncerter) werden sehr gewünscht.
Kan - können- pågrund af det er 3 person fleretal. d.v.s. at man også kan sætte Sie/sie ind..
 


Svar #2
26. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

 hvorfor er konzerten ????

kan du forklare hvorfor??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Jeg forstår sætningen således, at der ønskes skirejser, badeferie, vandreture og koncertrejser. 

Fahrten zu Konzerten (plural)  werden gewünscht.    "Konzert"  (et ikke nærmere bestemt begreb  Symfoniekonzert? Rockkonzert? i forskellige byer ) står her uden artikel. Das Reisebureau bietet eine Fahrt zu einem Konzert in Hamburg an.  Das Reisebureau bietet eine Fahrt zu dem =zum Neujahrskonzert in Wien an.

Eller mener du noget andet?


Skriv et svar til: tysk grammatik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.