Matematik

bestem en regneforskrift for f

26. januar 2011 af Pedersenww (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg har fået en matematik aflevering for, men er gået i stå. Den lyder således: 
Figuren viser en vejbro over et skrånende terræn, hvor buen gennem A, B og C er en parabel givet ved grafen for funktionen f.
Grafen for linien gennem A og B er grafen for funktionen g.
Linien l som danner vejbanen over broen har ligningen y = 9.
Alle mål er i meter

Der er vedhæftet et billede af broen.


Svar #1
26. januar 2011 af Pedersenww (Slettet)

 .

Vedhæftet fil:bro.png

Svar #2
26. januar 2011 af Pedersenww (Slettet)

 Hvordan finder jeg regneforskriften for f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af mathon

                                     y = a·(x+4)(x-20)      a<0          gennem (8;7.8)


Svar #4
26. januar 2011 af Pedersenww (Slettet)

Hvordan får du det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2011 af mathon

rødderne er
                           -4 og 20

da symmetriaksen er x = 8


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Der mangler noget af opgaveteksten, i hvert fald spørgsmålet.

A=(0,5)  B=(20,0) og C=(15,5)

Aflæst på tegningen. Er vi enige? Det er svært at se og de lodrette linier på tegningen har ikke samme afstand indbyrdes.

y=ax2+ bx + c

indsætter talparene

(0,5)                   5=0*a+0*b+c ⇒ c=5

(20,0)                 0=a*202+b*20+5 ⇒ 400a+20b=-5

(15,5)                 5=225a+15b+5 ⇒   225a+15b =0 ⇒ 15b=-225a ⇒ b=-15a

indsætter  b=-15a i den anden ligning

400a+20*(-15a)=-5        løs selv denne ligning

indsæt værdien for a i b=-15a


Skriv et svar til: bestem en regneforskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.