Matematik

Cirkeltangenten

26. januar 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Hvis der nogle derude, som kan hjælpe mig, vil det være til stor gavn.

Jeg har at gøre med en cirkeltangent i P, hvor jeg skal angive en ligning.. Hvad og hvordan gør jeg? Jeg har fået angivet både centrum og radius og et punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Centrum kaldes O

beregn PO, som er normalvektor til linien


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af NejTilSvampe

 vektoren fra centrum til punktet er en normalvektor til tangenten. Brug da

a(x-x0) + b(y-y0) = 0 

hvor P = (x0,y0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af mathon

cirkel       (x-a)2 + (y-b)2 = r2

            

                          cirkeltangent i P(xo,yo):
                                                                        (xo-a)(x-a) + (yo-b)(y-b) = r2


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af NejTilSvampe

 #1 - grr, jeg er lidt irriteret over at du kalder O centrum, da det jo ofte kan forveksles med origo (0,0). Jeg vil forslå at det kaldes C istedet, så vektoren kommer til at hedde CP, så det ikke forveksles med stedvektoren OP. Det er selvfølgelig en smagssag.


Skriv et svar til: Cirkeltangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.