Matematik

En funktion f er bestemt ved

26. januar 2011 af Kokosa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt svært ved at løse de her opgaver så håber at der er nogle af jer der kan hjælpe mig :) På forhånd mange tak

Opg. 5

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^2-2x+

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (-1,f(-1))

Opg 6.

En funktion er bestemt ved

f(x)= 1/x^2+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (-1,f-1))


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

For begge opgaver benyttes, at tangenten til funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Svar #2
26. januar 2011 af Kokosa (Slettet)

Okay tak :) men jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det. Skal jeg sætte tallene ind i ligningen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af Femaguno (Slettet)

 For at regne opgaven skal du benytte formlen:

(y-y0)=f'(x0) (x-x0)

Din x0-værdi er = -1. 

Herefter differentierer du funktionen:

2x-2.

For at beregne din y0-værdi, skal du indsætte din x0-værdi i den oprindelige funktioner:

f(x) = (-1^2)-2*-1 = -3.

Til sidst regner du f'(x0):

2*-1-2 = -4

Alt indsættes til sidst i formlen:

(y-(-3) = f'(-4) (x-(-1)

Der reduceres:

y = -4x+4. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal beregne f(x0) og f'(x0) for det pågældende x0 .


Svar #5
26. januar 2011 af Kokosa (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.