Matematik

Procentregning 10. klasse

27. januar 2011 af Nickpedersen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.. Jeg har en opgave i matematik hvor der er en opgave der lyder:

"Hvor mange var der tidligere ansat på Udby Marmeladefabrik?"

Jeg får oplyst at der nu er 48 medarbejdere og det er efter en 20% stigning... Det jeg skal finde ud af er hvor mange medarbejdere der var før stiningen på 20%

Jeg har facitlisten så jeg ved at det skal give 40 men jeg kan bare ikke gennemskue hvordan jeg skal regne det ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du trækker de 20 procent fra.

40*0,2 = 8 medarbejder minus 48 = 40 medarbejder


Svar #2
27. januar 2011 af Nickpedersen (Slettet)

Jamen det er de 40 jeg skal finde frem til... I opgaven kender jeg kun 48 medarbejdere og 20 % stigning


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#2

Jamen, du har da også fundet ud at der før var 48 medarbejder og nu 40 medarbejder...?

Hvad mener du helt præcist?


Svar #4
27. januar 2011 af Nickpedersen (Slettet)

Nej før var der 40 og det tal har jeg fået fra facitlisten dvs. 40 er resultatet jeg skal finde frem til.

I opgaven står der at der nu er 48 medarbejdere efter stigningen på de 20% og så skal jeg regne ud af hvor mange der var inden den steg med de 20 %


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2011 af Jekyll (Slettet)

Hvis 48 svarer til en stigning på 20%, kan det forstås som 120% i forhold til startværdien (40).

120% som decimal tal er 1,2.

Du skal finde hvad der svarer til 100% eller som decimal tal 1, og det gøres i denne opgave ved at dividere 48 med 120% som decimal tal.


48/1,2 = 40
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Nu hvor der er 48 medarbejdere er tallet = 120% (tallet er jo steget med 20%) imod vores oprindelig 40 som jo er = de 100%. Altså for at komme ned på 100% ved de 48 arbejdere, må vi først finde ud af hvor meget 1% er. Det gøres ved hjælp af ganske almindelig division (48/120 = 0,4) - 1%    -    100% = (100*0,4) 40


Svar #7
27. januar 2011 af Nickpedersen (Slettet)

Nå ja det har jeg sku da lavet før ;) haha det er utroligt så hurtigt man glemmer :-/

1000 tak for hjælpen det var sku dejligt ;)


Skriv et svar til: Procentregning 10. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.