Matematik

Hjææææææææææælp!

27. januar 2011 af Abauuz - Niveau: 9. klasse

Hejsa. Jeg skal til prøve i morgen, og skal lige have opfrisket noget.

Hvordan - trækker man 25 fra f.eks. 100 kr + 25%

hvordan tillægger 25% 100 kr minus 25

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Forstår ikke helt 100%, men umiddelbart tager du først de 25% af 100 = 25 og plusser, da der står +25% = 125. Dernæst trækker vi vel bare de 25 fra hvilket så bliver 100.

Nr. er faktisk det samme, bare med nogle lidt andre ord.


Svar #2
27. januar 2011 af Abauuz

Forstår ikke

Hvad med :)

147 kr minus 76 % - altså der trækkes 76 % fra, fra de 147 kr

og 147 kr plus 44 % - altså der skal plusses 44% til de 147 kr 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2011 af AskTheAfghan

147 kr minus 76 %

Det er det samme som:

    147 kr - (147 kr *76%)  =

    147 kr - (147 kr *0,76)  =

    147 kr - (111,72 kr)      ≈ 35,50 kr.

_______________________________________

147 kr plus 44 %

Det er det samme som:

     147 kr + (147 kr *44%) =

     147 kr + (147 kr *0,44) =

     147 kr + (64,68 kr)        ≈ 212 kr.


Svar #4
28. januar 2011 af Abauuz

Takker meget for de fine svar :) 


Skriv et svar til: Hjææææææææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.