Kemi

NMR - Spektroskopi

27. januar 2011 af spek (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Alle

- Jeg har et enkelt spørgsmål. 

- Da jeg skal til, at lære om NMR-Spektroskopi. 

- Jeg kan nemlig ikke finde ud af, at aflæse hvilket stof jeg har med at gør. 

Eks. 

Hvis der er et kemisk skift på 1,1 så siger vi at den tilhøre methyl gruppen. på aflæsning står der så CH3-C-C=C

- Hvad hør så med ? er det så C=C jeg skal tage fat i eller hvad ? 

Eks. 2 

Hvis der er et kemisk skift på 2,4, og den tilhøre gruppen af ethyl-gruppen. På aflæsning står der: -C-CH2-CO-R

- Igen, hvad er det jeg skal tage fat på ? 

Tak på forhånd !


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af kuerten15

Nej..

I Eks 1.

Den kemiske shift-værdi på 1,1 tilhører methyl-gruppen i CH3-C-C=C.

C-C gruppen har en anden shift værdi og C=C har en anden.


Skriv et svar til: NMR - Spektroskopi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.