Matematik

produktionseffektiviteten

27. januar 2011 af kornmod (Slettet)

Heej det er opgaven vedlag - 13.b jeg ikke kan løse har løst a opgaven. jeg kan forstå det er noget med integralet af noget, men kan ikke læse mig frem til de af de iinks herinde. en der kan forklare mig det bedre :)

Vedhæftet fil: Mat%20B%20dec%202009[1].pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Find g'(x) og løs ligningen g'(x) = 0. Den største produktionseffektivitet forekommer enten mellem løsningerne til denne ligninger eller for x = 67,2 eller x = 1050


Svar #2
27. januar 2011 af kornmod (Slettet)

ikke helt med hvilken ligning?


Svar #3
27. januar 2011 af kornmod (Slettet)

skal jeg bruge mine tal fra opgave a eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af peter lind

ligningen g'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har f(x)

Så kan du også finde g(x) som er lig med f(x) / x

Det burde så ikke volde dig vanskeligheder at skitsere grafen g(x) ved brug af nogle få støttepunkter (eller på en grafregner)

Differentiér derefter g(x)

Sæt den fundne differentialkvotient lig 0

Så får du det x, som giver g(x) maksimum og dermed har du fundet det energiforbrug (i MJ pr. time), som giver den bedste prod.effektivitet.


Skriv et svar til: produktionseffektiviteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.