Matematik

Integral

28. januar 2011 af jeghadertysk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan integrerer man ∫(lnx)2? Vis gerne hele udregningen! tak!

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af peter lind

Brug partiel integration. Omskriv funktionen til ln(x)2*1 Differentier ln(x)2 og integrer 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug substitutionen t = ln(x) , dt = (1/x) dx, eller x = et , dx = et dt . Så fås

∫ (ln(x))2 dx =       , substituer

∫ t2·et dt =       , partiel integration

t2·et - ∫ 2t·et dt =  , partiel integration

t2·et -2t·et + ∫ 2et dt =   , partiel integration

(t2 -2t +2)et + k = , substituer tilbage

(ln(x)2 -2·ln(x) +2)·x + k


Svar #3
29. januar 2011 af jeghadertysk (Slettet)

Hvordan kan x blive et?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2011 af mathon

#2

Brug substitutionen t = ln(x)

                    hvoraf
                                     et = eln(x)

                                     et = x


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.