Matematik

Isoler x i udtrykkene.

29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1/x + 1/y = 1/z

Hvordan isolere man x ?? Gange man den med y eller ? Løsningen blir X= yz/y-z

Kan man forklare med ord hvad man gør.??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

x≠0 y≠0 og z≠0

1/x + 1/y = 1/z

                                             ganger med x*y*z i alle led og forkorter brøkerne

xyz/x + xyz/y = xyz/z

yz+xz=xy                           trækker xz fra på begge sider        

yz=xy-xz                             sætter x udenfor parentes

yz=x(y-z)                            deler med (y-z) på begge sider

yz/(y.z)=x


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

# 1 korrektion

yz/(y.z)=x

i stedet for det, der er markeret, skal der stå

y-z


Svar #3
29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet)

Tusind tak.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Tak placebo321 det var en slåfejl. Godt du så den


Skriv et svar til: Isoler x i udtrykkene.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.