Matematik

Den procentvise ændring.

29. januar 2011 af christian011 (Slettet)

Hej jeg har lige et spørgsmål om hvordan finder man ud af hvad den procentvise ændring er. Jeg skal lave en opgave hvor jeg har et skema og så skal jeg regne ud hvad ændringen er. 

Mit basisår er 1980 som i dette tilfælde er 38. Så er tallet for 1990 2187. Hvordan finder jeg ud af hvad ændringen er i procent?

Tak på forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af AskTheAfghan

Jeg tror det er, men er ikke sikker:

            (forskel/ændring) * 100 = %

            [(2187-38)/2187] * 100 = 98.26%


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ændringen skal tages i forhold til den oprindelige værdi, altså 38. Ændringen i % bliver derfor

[(2187-38)/38]·100% = 5655,3% .

Der er jo tale om en meget markant ændring fra 1980 til 1990.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2011 af AskTheAfghan

#2

Jeg tænkte også nok, at det skulle således være: (forskel/oprindelige)*100% = %     - men, blev bare så usikker fordi, det gav et mærkeligt resultat - også fordi, at jeg ikke har særlig forstand til matematik ... Men thanx for rettelsen! :)


Skriv et svar til: Den procentvise ændring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.