Geografi

Havre producenter

29. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Kan nogen nævne 4 største havre producenter i verden? Altså lande.

Jeg kan ikke rigtig finde det på nettet.

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2011 af Pettson

Forenede Nationers organisation FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) har en statistik afdeling, FAOSTAT. Hjemmesiden kan du finde her.

Klik Production (blå bjælke)
Klik Crops (grøn bjælke)
Klik Countries by commodity (venstre spalte)
Vælg Selected item = Oats og Sort by = Quantity (midterste kolonne)

For 2008 er verdens ti største havreproducenter - målt på mængde (MT må være Million Tons):

Rank Area                          Production (MT)
1        Russian Federation               5.834.910
2        Poland                                   1.262.390
3        Finland                                  1.213.400
4        Australia                                1.160.028
5        Spain                                     1.148.900
6        Ukraine                                     944.400
7        Sweden                                     820.000
8        Germany                                   793.188
9        United Kingdom                         783.574
10      Belarus                                      605.441

PS Hvis du vil rangordne producenterne på havrens værdi, skal du naturligvis vælge Sort by = Value, men så skal du også lægge mærke til noten '* : Unofficial figure'.


Skriv et svar til: Havre producenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.