Matematik

potensfunktioner

30. januar 2011 af Gitse (Slettet)

Hej, hvordan kan jeg løse flg. i hånden uden en lommeregner:

27 = 3a og hvor jeg skal isolere a???

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tag log på hver side af ligningen, og udnyt, at der er en særlig sammenhæng mellem log(3) og log(27) .


Svar #2
30. januar 2011 af Gitse (Slettet)

 hvordan? mener du: log(27)=log(3a)???  


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, og udnyt så regnereglerne for log funktionen . log(xa) = a·log(x)


Svar #4
30. januar 2011 af Gitse (Slettet)

 bliver resultatet så:

log(27) = log(3a)

log(27) = a*log(3)

log(27)/log(3) = a

9 = a

Kan det passe?


Svar #5
31. januar 2011 af Gitse (Slettet)

 nogle som kan hjælpe mig?


Skriv et svar til: potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.