Dansk

Psykologisk analyse af Helle Helle's "Fasaner"

06. maj 2005 af sararosenlund (Slettet)
Hey out there!!!

Jeg skal til at skrive danskopgave om Helle Helle's novelle "Fasaner".
Jeg har læst et sted, at man kan inddrage Sigmund Freuds psykoloanalyse i teksten.
Er der nogle af jer der kan hjælpe mig med hvad jeg skal søge efter eller bare lige er klog på Freud og derved kan relatere det til "Fasaner"!!

Skal aflevere opgaven den 13-05-05 så hjælp mig helst inden den dato ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

hmm... er det den novelle hvor en dreng skyder en fasan i slutningen af novellen, som så kan fortolkes til at være hans faR?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2005 af Garfield (Slettet)

#0

jeg ved ikke om det kan bruges, men der er da i hvert fald mindst én 3.g. opg.

https://www.studieportalen.dk/opg/ungsearch.php?sog=fasaner&kat=all

varm karma
Lasse

Svar #3
07. maj 2005 af sararosenlund (Slettet)

Til Mester Bean. Nej, fasaner handler om en kvinde der bor i en lejlighed. En dag ringer det på døren og udenfor står en mand som har boet i lejligheden før hende. Manden er meget påtrængende. Til sidst vil manden forære kvinden en fasan men hun afslår. Da hun går ud på trappen efter at manden er gået ligger der en fasan på trappen.

Til Garfield. Jeg har kigge på alle de opgaver der ligger herinde. Der er ingen der beskriver noget om Freud's teorier, men tak for tanken ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2005 af GogO (Slettet)

jo der er sQ

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2005 af Maj (Slettet)

Hej med dig

Så vidt jeg erindrer går den påtrængende mand på et tidspunkt ned i kælderen hvor kvinden der bor i huset har en masse af sine ting liggende. At den fremmede mand sådan trænger sig på og graver sig ned i kælderen. Her kan man blandt andet benytte Freuds teori om et over og under jeg. Kælderen er kvindens under jeg noget hun har fortrængt. Det vi fortrænger er ofte noget vi ikke ønsker rodet op i igen, men da manden udenvidere går ned i kælderen er det derfor et tegn på at han vækker kvindens underbevidsthed. Det at hun ender med at give ham billedet er måske også et tegn på at hun ikke vil have ham tættere på, han har allerede brudt hendes grænse og hun vil ikke konfronteres med sit under jeg.

Håber det hjælper lidt, du kan bare spørge igen

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2005 af GogO (Slettet)

id'et = kælderen
jeg'et = gangen
over jeg'et = lejligheden

Svar #7
08. maj 2005 af sararosenlund (Slettet)

Hey you 2...

Takker.. det var lige det jeg havde brug for!!!
Skriver lige igen hvis der er noget jeg bliver i tvivl om!! ;-)

Skriv et svar til: Psykologisk analyse af Helle Helle's "Fasaner"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.