Fysik

Lys og bølger?

31. januar 2011 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

Opgaven lyder:

Beregn farten af det grønne lys inde i prismet nær v luft = v vakuum.

Indfaldsvinklen = 29,4

Brydningsvinklen = 20,7

Mvh

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af Jerslev

#0: Brug brydningsloven.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
31. januar 2011 af ludvig111 (Slettet)

Hvordan skal jeg anvende den , ved jeg ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug brydningsloven for brydning fra luft til glas til at bestemme brydningsindekset n for dette glas ved den pågældende bølgelængde. Der gælder

sin(i) = n·sin(b)

Her kendes vinklerne i og b, så n kan bestemmes.

Endelig findes lysets hastighed v i glasset af

n·v = c ,

hvor c er lyshastigheden i vacuum (og her tilnærmelsesvis også lyshastigheden i luft).


Skriv et svar til: Lys og bølger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.