Fysik

frekvens...

01. februar 2011 af julie159 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fra a-a er der 12 halve toner. Når man så ser på vores klaver, kan man se at fra 4A (kammertonen) til H4, er der 2 tangenter. Derfor skal 1,059 står i 2.

Først regner vi frekvensen for ud:
Frekvens for h regnes ud:
h=440*(1,059)^2=493,45 Hz
 

Her er spørgsmålet, hvad er 1,059 ???


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

En oktav svarer til en faktor 2 præcis i frekvens. I en 12-toneskala er der derfor et forhold 21/12 i frekvens mellem to på hinanden følgende halvtoner. Vi har

21/12 = 1,05946


Skriv et svar til: frekvens...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.