Matematik

hjæææælp!

01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hej allesammen :)

jeg har en opgave som hedder:

beskriv den punktmængde der har ligningen x^2-3x+y^2-6y-1=0

håber at der er en som kan hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Duffy

x^2-3x+y^2-6y-1=0

x^2 - 3x + y^2 - 6y = 1

(x^2 - 3x) + (y^2 - 6y) = 1

(x^2 - 3x) + 1,52 + (y^2 - 6y) + 32 = 1 + 9 + 2,25
 

[(x^2 - 3x) + 1,52] + [(y^2 - 6y) + 32] = 1 + 9 + 2,25

(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 1 + 9 + 2,25
 

...kan du selv sparke bolden i mål nu?


Svar #2
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

nej, for så langt har min far også forklaret mig, men kan ikke lige se hvordan jeg skal komme videre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2011 af Duffy

Hvad så nu?

(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 12,25
 

(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 3,52


Svar #4
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen jeg har lidt svært ved at se hvad vores resultat skal ende ud i.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2011 af Duffy

Kig på cirkelligningen i din bog...


Svar #6
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

den har jeg prøvet at kigge på, men det er stadig uklart for mig.


Svar #7
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hjæææælp.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2011 af PeterValberg

Det resultat, du får serveret på et sølvfad af Duffy i #3
er ligningen for en cirkel med centrum i punktet (1,5 ; 3) og en radius på 3,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen jeg forstår ikke, for (x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 3,52 kan da ikke være mit resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2011 af PeterValberg

Din opgave går ud på at beskrive den punktmængde, der har ligningen:  x2 - 3x + y2 -6y - 1 = 0

Efter omskrivning af ligningen til Duffy's resultat i #3:

(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 3,52

er det meningen, at du skal konkludere, at den givne ligning beskriver den
punktmængde, der grafisk repræsenteres af en cirkel med centrum i (1,5 ; 3) og radius på 3,5

da en cirkel med centrum i (x0,y0) og radius r har ligningen (x - x0)2 + (y - y0)2 = r2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

okay, super, så er jeg med. tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2011 af PeterValberg

 det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjæææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.