Matematik

Dobbeltrod

01. februar 2011 af kenkari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp her:

"Vis at der IKKE eksisterer et tal k, således at ligningen x^2+k=kx^2+2x får en dobbeltrod."

VH

Kenny


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af peter lind

Hvis der skal være en dobbeltrod skal diskriminanten være 0


Svar #2
01. februar 2011 af kenkari (Slettet)

Ja, det ved jeg godt. Men hvordan skal 0 isoleres?

 x^2+k=kx^2+2x


Svar #3
01. februar 2011 af kenkari (Slettet)

x^2+k=0

kx^2+2x=0

eller

0=x^2+k-kx^2-2x ??

Jeg er desværre ikke særlig god til dette...


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

De to sider i #0 skal være lig hinanden, men ikke også = 0, så det er din sidste ligning, der fremkommer af den oprindelige ligning. Beregn ligningens diskriminant d.


Svar #5
02. februar 2011 af kenkari (Slettet)

Nu har jeg fået andengradsligningen, men hvordan regnes den ud:

0=-x^2-k+kx^2+2x

?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2011 af mathon

           (k-1)x2 + 2x + (-k) = 0

           d = 22 - 4·(k-1)·(-k) = 0


Skriv et svar til: Dobbeltrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.