Matematik

Eksponentiele LIGNINGER! HJÆLP!

01. februar 2011 af camillethe (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, har matematik aflevering for, og mangler sidste opgave. Hvordan løser jeg dette, som står skrevet under? 

Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling gennem punkterne P(13; 7,39) og Q(14; 8,47).

Sætter pris på din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af peter lind

En eksponentiel udvikling er af formen f(x) = b*ax. Du skal så bestemme a og b. Dette kan gøres ved at sætte de angivne punkter ind i funktionsudtrykket for eks. f(13) = 7,39


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2011 af WHiP (Slettet)

du har punkt 1 P(13; 7,39) og et punkt 2 Q(14; 8,47)

For punkterne P og Q gælder P(x1; y1) Q(x2; y2)

En eksponential funktion skrives ved y=b*a^x.

For a gælder der: a= x2-x1'te rod af y2/y1

Jeg får a til at give 1,1461

Benyt at y=b*1,1461^x og bestem b ud fra et af dine 2 punkter


Svar #3
01. februar 2011 af camillethe (Slettet)

 Jeg takker mange gange! 


Skriv et svar til: Eksponentiele LIGNINGER! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.