Matematik

Logaritme

02. februar 2011 af AReinholdt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder:

løs ligningen:

2^3x-1=200

Jeg kan bare ikke få det til at gå op!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Duffy

Hvad får du?

Kan du her vise dine mellemregninger? Så kan vi bedre hjælpe dig.

Er det sådan opgaven skal forstås?

23x-1=200


Svar #2
02. februar 2011 af AReinholdt (Slettet)

Ja det er sådan det skal forstås.

Jeg har gjort således:

(x-1)log(2^3) = log200

x=(log200/log(2^3))+1

x=3,5479

Men det passer ikke. Det er nok gået galt med det -1, men ved bare ikke hvordan jeg ellers skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Du logger forkert ned. Havde der stået 3(x-1) var det gået, men her er du nødt til at logge det hele ned.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2011 af Duffy

Så er svaret

x = 2,8813


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2011 af Duffy

(3x-1)log(2) = log(200)

fortsæt herfra...


Svar #6
02. februar 2011 af AReinholdt (Slettet)

Hurra! så gik det op.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2011 af Duffy

De nada.


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.