Kemi

Strukturformel: 4-ethyl-2,3,4-trimethyloctan

02. februar 2011 af Tinerahbaeck (Slettet) - Niveau: C-niveau

 <span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman","serif";mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA;mso-bidi-language: AR-SA">4-ethyl-2,3,4-trimethyloctan

Hvordan tegnes denne strukturformel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af mathon


                               C
                                |
                               C
                                |             
                C-C-C-C-C-C-C-C
                                |   |   |
                               C C  C
 


Svar #2
02. februar 2011 af Tinerahbaeck (Slettet)

b) 3-ethyl-2 methylheptan

så forstår jeg bare ikke en som denne, kommer til at se så anderledes ud?

<p class="MsoListParagraph" style="text-align:justify;text-indent:-18.0pt; line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1"></o:p>

Svar #3
02. februar 2011 af Tinerahbaeck (Slettet)

 CH3

|CH2-CH3 </o:p>

<span style="font-size:10.0pt;line-height:150%; font-family:"Trebuchet MS","sans-serif";color:black">||<span style="font-size:10.0pt;line-height:150%;font-family:"Trebuchet MS","sans-serif"; color:black">
H-C-C-C-C-C-H
|
CH3

er det ikke sådan?

<b style="mso-bidi-font-weight: normal"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Din tegning giver ikke rigtig mening.

Men jeg kan ikke se, hvad det er du ikke forstår? Molekylerne er ikke de samme, så derfor er der klart nok forskel på, hvordan de ser ud. Det er stadig carbonkæder med hydrogen- og sidegrupper sat på.


Svar #5
02. februar 2011 af Tinerahbaeck (Slettet)

 3-ethyl-2 methylheptan

hvordan vil den så se ud? :) jeg prøver lige..


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Når du skal optegne en alkan/alken/alkyn/alkohol osv. ud fra navnet, så er følgende måde ret god at følge:

1) Hvor lang er længste carbonkæde? "Hep" = 7, 7 carbon-atomer.

2) Nummerer kæden fra den ene ende til den anden

3) Find ud af, hvordan de forskellige sidegrupper ser ud. Ethyl = 2 C-atomer. Methyl = 1 C-atom.

4) Find ud af, hvor de skal sidde. "3-ethyl" -> Den skal sidde på 3. C-atom i C-kæden fra 1). "2-methyl" -> den skal sidde på C-atom nummer 2 i kæden fra 1).

Jeg har vedhæftet fremgangsmåden mht. dit molekyle trin for trin. HUSK at der også skal tegnes H-atomer på, men jeg har udeladt dem med vilje da det er et helvede at sætte på i paint.


Skriv et svar til: Strukturformel: 4-ethyl-2,3,4-trimethyloctan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.