Matematik

matematikopgave

02. februar 2011 af nuursa (Slettet)

 Hey jeg er gået lidt i stå her i min matematik .

Der står, at i en trekant har sidelængderne 1,x og y. det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x>y.

>Bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet.

så starter jeg med at sige:

1+x+y=10

y=10-1-x

y=9-x

Derefter andvender jeg pythagoras's læresætning som siger:  a2+b2=c2

12+y2=x2

1+(9-x)2=x2

1+92+x2-2*9*x=x2

82+x2-18x=x2

82/18=x2-x2+x

82/18=x

4,6=x

er det rigtigt? eller skal jeg også udregne Y?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt løst. Det eksakte resultat er x = 41/9 . Opgaven beder kun om x; men det er jo let nok at beregne y også.


Svar #2
02. februar 2011 af nuursa (Slettet)

 okay tusinder tak :) 


Skriv et svar til: matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.