Matematik

HJÆLP, DET HASTER!!!

02. februar 2011 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder:

Diagrammet viser forholdet mellem svømme-, cykle- og løbestrækningerne ved den første triatlon.


svømning: 3%
cykling: 50%
løb: 47%
 

tegn et tilsvarende cirkeldiagram for en ironman.

cykling: 180 km
svømning: 3.8616 km
maratonløb: 42.195 km

den samlede strækning for en ironman er 226.0566 km

hvordan er det man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af AvalonX (Slettet)

Cykling: 180/226.0566*100 = ~79.6261%
Svømning: 3.8616/226.0566*100 = ~1.708%
Maratonløb: 42.195/226.0566*100 = ~18.67%

For at få antal grader de enkeltvis skal være i diagrammet, skal du bare gange hver enkelt med 3.6 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

2260566 km svarer til 360 grader

180 km svarer til 360 / 226,0566 *180 ≈ 286,6 grader


Skriv et svar til: HJÆLP, DET HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.