Matematik

Trigonometriske funktioner

02. februar 2011 af ChristopherSøndergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har store problemer med at forstå denne opgave og det kunne være en stor hjælp, hvis netop du kunne hjælpe.

I lærebogen omtales, at sin x = cos(x - (PI / 2)). Undersøg, om det også gælder, at:
a) sin x = - cos(x + (PI / 2)) 
b) cos x = sin(x + (PI / 2))

Hjælp venligst hurtigst muligt. Det ville jeg sætte stor pris på (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af mathon

benyt
                         cos(x+y) = cos(x)·cos(y) - sin(x)·sin(y)

                         sin(x+y) = sin(x)·cos(y) + cos(x)·sin(y)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved at sætte y = x - π/2 , fås så

b) sin (y+π/2) = cos(y)

Endvidere fås

a) sin(x) = cos(x - π/2) = cos(x +π/2 - π) = -cos(x + π/2) , da cos(x-π) = -cos(x)


Svar #3
02. februar 2011 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 er det alt, hvad jeg behøver? I såfald mange tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) fås helt simpelt ud fra den givne sin(x) = cos(x - π/2) ved at sætte -x i stedet for x og udnytte, at sin(x) er en ulige funktion, og at cos(x) er en lige funktion:

sin(-x) = cos(-x - π/2) ⇒ -sin(x) = cos(-(x + π/2)) = cos(x + π/2) ⇒ sin(x) = -cos(x + π/2) .


Svar #5
02. februar 2011 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 hvad med b? (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

b) er jo besvaret i #2 .


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.