Matematik

hjæælp matematik blækregning rente..:)

03. februar 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jens indsætter 1/8-88 9000 kr. til 11% p.a i en bank, der tilskriver rente en gang årlig.

Hvor meget vil de 9000 kr. være vokset til, hvis han lader dem stå urørt i 4 år.?

Hvor mange år tror du, pengene skulle stå til 11% p.a for at blive fordoblet.?

Pliiiiz hjæælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0·(1+r)n

med K0 = 9000 , r = 11% og n=4 .

Løs dernæst ligningen Kn/K0 = 2 som en ligning i n.


Svar #2
03. februar 2011 af sofieepigen (Slettet)

jeg ku ik forstå den anden ligning:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af Moderatoren

Sara, du behøver ikke oprette 2 tråde om samme emne. Mht. dette spørgsmål vil jeg anbefale dig at kigge i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0·(1+r)n

forstår du denne formel?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvis beløbet skal fordobles er Kn=K0*2 og derfor er

Kn = K0*2=K0·(1+r)n


Svar #7
03. februar 2011 af sofieepigen (Slettet)

Ja ok, men vil i ikke indsætte de tal jeg skal skrive, for jeg ved jo ikke n altså antal terminer hvordan finder jeg den, ved godt man skal dividere osv, men helt konkret. kan jeg ikke huske..


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. februar 2011 af mathon

                       

                                                                  

                                       antal terminer              1,11n

                                                  4                      1,51807

                                                  5                      1,68506

                                                  6                       1,87041

                                                  7                       2,07616
              
                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2011 af Moderatoren

Sara, se mit svar i #4 - Det er den formel. Du er folkeskoleelev.

Du skal bruge den formel også skal du kigge i  din tekst bog om hvordan i har lært det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2011 af matematikskolen (Slettet)

ellers tjek matematikskolen

Der er en e-formel der regner det ud for dig:O)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#7

Det hænger ikke helt sammen. Hvis du har forstået formelen kan du da også sætte tallene ind i den, ellers mener du noget helt andet med at forstå end jeg gør.

 K0*2=K0·(1+r)n              deler med K0 på begge sider

2=(1+r)n hvor r er renteprocenten  r=11/100 = 0,11

2=1,11n

Da du endnu ikke har haft logaritmer, vil det mest fornuftige være at gange 1,11 med sig selv, så mange gange, at resultatet bliver størrer end 2 (se #8)


Skriv et svar til: hjæælp matematik blækregning rente..:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.