Matematik

Ligning

03. februar 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kan nogen hjælpe med følgende. Er sikker vildt nemt men kan altså ikke lige knække den.

Et hus skal være 10 m længere end det er bredt. Husets areal er 119m^2.

a. opstil en ligning til bestemmelse af husets bredde.

b. Hvor bredt skal huset være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

bredde x og længde x+10

areal x*(x+10)=119


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man må antage, at huset skal have en rektangulær grundplan. Kald rektanglets Længde for L og dets bredde for B. Udtryk betingelsen, at huset skal være 10 m længere end det er bredt i en ligning mellem L og B og indsæt det i udtrykket for rektanglets areal. Benyt, at arealet skal være 119m2 . Derved fremkommer en ligning i B, der kan løses.


Svar #3
03. februar 2011 af bonzoadam (Slettet)

 det vil sige at ligningen kommer til at se sådan her ud+

a=l*b=119=(l+10)*b hvor jeg nu vil kalde l og b for x altså 119=x*(x+10), men hvordan kommer jeg videre herfra?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.