Matematik

tangent ligning...

03. februar 2011 af x00 (Slettet)

Heej, sidder med en mat aflevering men er lidt i tvivl om hvordan en opgave skal løses :S

Jeg har lavet opgaven men vil bare lige hører om der er nogen der kan be/afkræfte om den er rigtig! :))

Opgaven:

en funktion er bestemt ved f(x)=x^2-5x+4- 

a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(3,f(3)).

besvarelse: 

y=f'(x_0)*(x-x0)+f'(x_0)=f(3)*(x-3)+f'(3)=-2*(x-3)+1-2x+7

Det næste del-spørgsmål er jeg lidt i tvivl om: 

b) 

gør rede for, at t også er tangent til grafen for g(x)=-2x^2+13x-23

Håber nogen kan hjælpe!!

TAK :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Problem (Slettet)

a = x - 5


Svar #2
03. februar 2011 af x00 (Slettet)

 hvor får du 5 fra? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2011 af Problem (Slettet)

Det du skal gøre er, at du skal differentiere din f(x), så du har f(x) og f ' (x)

Derefter finder du f(3) og f ' (3).


Svar #4
03. februar 2011 af x00 (Slettet)

 Er vi enige om at det differentieret giver: 

f'(x)=2x-5

så indsættes 3:

f'(3)=2*3-5=6-5=1 ?

Kan ikke se fejlen... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af Problem (Slettet)

Jamen det er også rigtigt :)

ligningen for en tangent er:

y = f ' (x)(x-x0)+f(x)


Svar #6
03. februar 2011 af x00 (Slettet)

Enig! men hvor er fejlen så? :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2011 af Problem (Slettet)

fejlen er her --> y=f'(x_0)*(x-x0)+f'(x_0)=f(3)*(x-3)+f'(3)=-2*(x-3)+1-2x+7.

du skal sige y = f ' (3) ( x - x ) + f (3) = 1(x + 3) + (-2) = x - 5.


Svar #8
03. februar 2011 af x00 (Slettet)

 Nååårh! TAAAK! :))

Nu kan jeg godt se det. Havde byttet om på f'(x) og f(x) ..

Kan du evt. hjælpe med b? :)


Skriv et svar til: tangent ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.