Fysik

Et lille Problem

03. februar 2011 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens

Jeg har et lille problem, jeg synes bare ikke at resultatet er passende, håber i lige vil se på det.

Et lokale med gulvarealet 30 m2 og højden 2,5 m indeholder tør atmosfærisk luft. luften opvarmes fra temperaturen 14 (grader celsius) til 24 (grader celsius). luftrykket i lokalet er 1,0 bar under opvarmningen.

Beregn massen af den luft, som slipper ud af lokalet.

Min udregning:

P * V = n * R * T ⇔ P * V = M/m * R * T ⇔ m = M * R * T / P * V

V = A * h = 30 m2 * 2,5 m = 75 m3

m1= 29 g/mol * 8,314 (pa*m3/mol*k) * 287 K / 100000 pa * 75 m3 = 0,009226 g (kan dette passe?)

m2= 29 g/mol * 8,314 (pa*m3/mol*k) * 297 K / 100000 pa * 75 m3 = 0,009548 g (kan dette pasee?)

Det er så langt jeg er noget husker ikke rigtig om det var 29 g/mol for atmosfærisk luft, er mine resultater rigtige, skal de ligges sammen eller trækkes fra eller hvordan. Og så vidt jeg kan se kommer det ud i gram, Please hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trykket holdes konstant under opvarmningen. Beregn rumfanget af den varme luftmængde og beregn dernæst ændringen i rumfanget. Beregn til sidst massen af luften i rumfangsforskellen.


Svar #2
03. februar 2011 af Mads_Kronborg (Slettet)

 Jeg kan desværre ikke se hvordan jeg skal gære det, skal jeg isolere v  m = M * R * T / P * V her eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Luften ved den kolde temperatur T1 har et rumfang V1 der er lig med lokalets rumfang. Denne mængde luft varmes nu op til temperaturen T2 ved konstant tryk og den vil da have et rumfang V2 bestemt ved

V2/T2 = V1/T1 ,

så ændringen i luftens rumfang er

V2 - V1 = V1·T2/T1 - V1 = V1·(T2/T1 - 1)


Skriv et svar til: Et lille Problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.