Matematik

Krise .. Hjælp!!

03. februar 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en opg der står:
Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst muligt..
Hvilken formel skal jeg bruge? - er det bare at finde toppunktet, altså Yt,Xt?

tak på forhånd.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi har jo ingen anelse om, hvorledes forskriften for F(x) ser ud. Men start med at løse ligningen F'(x) = 0 .


Svar #2
03. februar 2011 af 3bt (Slettet)

det har jeg gjort , lige 2 sek.


Svar #3
03. februar 2011 af 3bt (Slettet)

I en model betegner O(x) (målt i kroner) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kroner). i modellen antages det at

O(x) = 0,0024•x2+106 og a(x) = -0,008x+1300 .

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x•a(x)-O(x) .

jeg har fået den til:
– 0,0104x2+1300x-106..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, så løs ligningen F'(x) = 0 eller find toppunktet for den tilhørende parabel.


Svar #5
03. februar 2011 af 3bt (Slettet)

jamen er det nok, bare at finde et toppunktsæt?


Svar #6
03. februar 2011 af 3bt (Slettet)

jeg har fundet ud af det, ellers tak . God aften


Skriv et svar til: Krise .. Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.