Matematik

Fordelingskalkulation

03. februar 2011 af Penalhuset (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder her med en lille opgave, som jeg er helt fortvivlet over..

Måske sidder der et par kloge hoveder, der kan brilliere lidt :)

En bar sælger en  øl til 50,00 kr 

 Baren ønsker en fortjeneste på 130%

Hjemtagelsesonkostningen er på 1250,00 kr for en palle med 5000 stk

Driftsomkostningerne er 13% og moms 25%

Nu skal jeg  vise i en fordelingskalkulation, hvilken pris baren kan acceptere fra leverandøren

Nogen forslag til hvordan man skal regne den ud?

Hilsen P


Svar #1
04. februar 2011 af Penalhuset (Slettet)

Er der virkelig ingen kloge hoveder herinde, der kan knække den?

Den er selvfølgelig heller ikke let...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2014 af Holycrabbe (Slettet)

Hej .. kunne ikke lade vær med at regne på denne opgave og jeg får det til at blive 14,02 kroner øllen må koste 

Jeg regner det sådan her:

- tag 50 og divider det med 2,3 dette gør vi for at finde ud hvilket tal der ved en stigning på 130% bliver til 50= 21,739130434783
- så dividere vi prisen ud for øllene pris / antal stk. = 0,25

- så siger vi 21.739130434783-0.25 = 21.4891

- det resultat dividere vi så med 100 og ganger med 87 for at træke de 13 % fra = 18.6955

- det ganger jeg så med 0,75 for at træke momsen på 25% fra = 14.021657608696 

håber det kan gavne nogle 


Skriv et svar til: Fordelingskalkulation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.