Matematik

Fordoblingstid

04. februar 2011 af Ronaldiinho - Niveau: C-niveau

Hvis man skal finde fordoblingstiden af en funktion; hvordan gøre man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

T2 = log(2) / log(a)

Den står osse i din mat-bog ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2011 af mathon

udledelse:

                      y(t) = b·at

                      y2/y1 = aΔt                               når specifikt y2 = 2y1 er Δt = T2
hvoraf
                      2 = aT2                                    som ved logaritmering giver

                      ln(2) = ln(a)·T2

                     T2 = ln(2) / ln(a) = log(2) / log(a)


Skriv et svar til: Fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.