Fysik

halveringstid (haster)

04. februar 2011 af f3n3r (Slettet)

Cæsium (Cæsium-137) har halveringstid på 30 år. Hvis 1.0 mg Cæsium-137 henfalder over en periode på 90 år, hvor meget Cs-137 er der så tilbage efter 90 år?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2011 af peter lind

Brug N = N090/30, hvor N0 er mængden til tiden 0 og N er mængden efter 90 år


Svar #2
04. februar 2011 af f3n3r (Slettet)

den formel har jeg aldrig set før.. Kan du ik give mig et svar.?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2011 af peter lind

Det er blot en anden måde at beskrive henfald på. Når man har halveringstiden er den nemmere at bruge. Normalt hedder formlen N0*e-kt = N0*(e-k)^t hvor så k kan bestemmes af e-k = ½1/t½


Skriv et svar til: halveringstid (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.