Fysik

halveringstid

04. februar 2011 af f3n3r (Slettet)

Actinium-226 har en halveringstid på 29 timer. Hvis 100 mg actinium-226 henfalder I en periode på 58 timer, Hvor meget Ac-226 vil der så være tilbage?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Rent logisk ville jeg sige 25mg.

Du starter med 100mg. 29 timer efter er halvdelen henfaldet => 100mg/2 = 50mg tilbage.

29 timer efter igen er halvdelen af de 50mg henfaldet => 50mg/2 = 25mg.

Der er gået 2 perioder af 29 timer. 29timer*2 = 58 timer totalt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. februar 2011 af mathon

i overensstemmelse med skrivemåden

                         m = mo·(1/2)t/T½ = (100 mg)·(1/2)58/29 = (100 mg)·(1/2)2 = (100 mg)·(1/4) = 25 mg


Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.