Matematik

Reduktion af brøk

05. februar 2011 af femtotre (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har bøvl med at reducere følgende udtryk:

(x^2-2x-5)/(x-1)

Jeg ved simpelthen ikke, hvor jeg skal starte.

Er der nogen, der vil være venlige at hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af mathon

        x2 - 2x - 5 = (x-1)2 - 6

        (x2 - 2x - 5)/(x-1) = ((x-1)2 - 6) / (x-1) = (x-1) - 6/(x-1)                   for x ≠ 1


Svar #2
05. februar 2011 af femtotre (Slettet)

 Super! Tusind tak for svaret, mathon. Nu har jeg forstået det :)


Skriv et svar til: Reduktion af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.