Matematik
monotoniforhold
08. maj 2005 af
Noa (Slettet)
jeg sidder og regner opgaverne fra studentereksamen maj-juni 2004 men har lige et problem i opg. 3
funktionen er bestemt ved f(x)= 3x^5 -20x^3 + 30
jeg får f'(x) til at være= 15x^4 - 60x^2
der står at jeg skal bestemme en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for f
Hvordan gør jeg :(
funktionen er bestemt ved f(x)= 3x^5 -20x^3 + 30
jeg får f'(x) til at være= 15x^4 - 60x^2
der står at jeg skal bestemme en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for f
Hvordan gør jeg :(
Svar #1
08. maj 2005 af GogO (Slettet)
f'(x)=0
du sætter x^2 uden for parantes og bruger nulreglen
det viser sig at løsninger er x = -2 x=0 x= 2
du finder f(-2) f(0) f(2) løsningerne til disse er = lingning for vende tangenterne
det viser sig at svaret er
y= 94
y= 30
y= -34
du sætter x^2 uden for parantes og bruger nulreglen
det viser sig at løsninger er x = -2 x=0 x= 2
du finder f(-2) f(0) f(2) løsningerne til disse er = lingning for vende tangenterne
det viser sig at svaret er
y= 94
y= 30
y= -34
Svar #2
08. maj 2005 af Noa (Slettet)
har oz fået nulpunkterne til x= -2 x=0 x= 2 prøver lige det andet oz...
tusind tak :)
tusind tak :)
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
