Matematik

Andengradsligning -faktoropløsning

05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Hej, jeg har styr på andengradsligninger, men er stødt på noget, som jeg ikke rigtig forstår:

291) Opløs i faktorer:


F1(x) = 2x^2+12x+18


diskriminanten = 12^2-4·2·18=0
Der findes én rod: (-12)/(2·2)= -3


Faktoropløsning: f(x)=a(x-r)^2

Det her, er hvad jeg kommer frem til, når jeg placerer tallene ind i faktoropløsningsformlen:

F(x) = 2(-3-3)^2 = 0 - men det er forkert ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

se din anden tråd om samme opgave

En tråd burde være nok


Skriv et svar til: Andengradsligning -faktoropløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.