Matematik

Hjælp mig !

05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Mit andet spørgsmål forsvandt, så skriver igen:

Hvordan løser jeg denne opgave? :

Løs følgende ligninger ved at gange over kors:

1) 3x+4/x-1 = 8x-2/x+3

2) x^2-3/x+2 = 6x+3/4

Hvordan løser jeg disse ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

se i den første tråd


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug parenteser og gang overkors:

1) (3x+4)/(x-1) = (8x-2)/(x+3) , dvs

     (3x+4)(x+3) = (8x-2)(x-1)

Gang ud og løs den resulterende 2.-gradsligning.


Svar #3
05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Okay det forstod jeg så ikké??


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Svar fra din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=967043


1) (3x+4)/(x-1) = (8x-2)/(x+3)

forbehold: x-1≠0 og x+3≠0

gang med (x-1)(x+3) på begge sider og forkort brøkerne

Jeg håber ( ) blev skrevet på de rigtige steder
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man ganger med brøkernes fællesnævner på hver side. Gang de flerleddede størrelser ud, reducer, og løs den resulterende 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

(x-1)(x+3)*(3x+4)/(x-1) =(x-1)(x+3)* (8x-2)/(x+3)

de understregede led kan forkortes vær

gang reste ud og løs ligningen


Skriv et svar til: Hjælp mig !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.