Matematik

Ligning

05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Hej allesammen

Et hurtigt spørgsmål om hvordan jeg løser denne: Dette er opgaven:

2136) Gør rede for, at funktionen f(x) = (-1)/2 (x^2+3x-4)(x^2+x+1) netop har to nulpunkter:

men jeg skal først få en andengradsligning ud af denne, og det synes jeg er svært, hvordan får jeg den mere overskuelig: vis gerne med detaljer


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af peter lind

Brug nul-reglen. Hvis et produkt af flere faktorer er 0 er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

f(x) = (-1)/2 (x^2+3x-4)(x^2+x+1) =

-1/2 *(x-1)(x+4)(x^2+x+1)

x2+x+1=0 har ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

x2 +x +1 = (x + (1/2))2 + (3/4) > 0 for alle x . Derfor har x2+x+1 = 0 ingen løsning som anført i #2.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.