Matematik

f(t) = 297* 1,0679^t

06. februar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :- )
Jeg er lidt usikker på hvordan denne funktion helt præcis bør defineres 

f(t) 297* 1,0679^t 

I perioden 1980-2000 kan antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved denne model ^

f(t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t( målt i år efter 1980) 

Jeg skal nu beskrives hvad modellen forklarer om udviklingen af retspsykiatriske patienter.. 

Jeg mener det er en eksponential funktion = f(x) b*a^a, hvor a er fremskrivningsfaktoren, som beskriver den procentvise ændring.. Jeg kan ikke lige komme videre herfra, kan i hjælpe?

Tak på forhånd


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Ja. Du har fundet frem til det rigtige svar. Det eneste du ellers kan gøre er at angive r


Svar #2
06. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 altså jeg har skrevet følgende :

Dette er en ekspontiel funktion f(x)= b*a^x der beskriver den ekspontielle udvikling, der foregår over tid

a. Er fremskrivningsfaktoren, som i dette tilfælde er voksende (a>1), og beskriver den procentvise ændring pr. år efter 1980( er det korrekt formulret? ) 
r= a-1
r=1,067-1 * 100
r=6,7 %

b: Er funktionens skæringspunkt på y-aksen. også kaldt for konstanttalet. Det er samtidig også begyndelsesværdien, der beskriver, at antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn i år 1980 var 297 .. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af peter lind

OK


Svar #4
06. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 er det korrekt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2011 af Hoejtved (Slettet)

 det er ganske rigtigt formuleret :)


Skriv et svar til: f(t) = 297* 1,0679^t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.