Matematik

hjælp?

06. februar 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktion er givet ved f(x)=3x^2-6x+5

bestem tangentens ligning der er vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0.

Skal man bruge normalvektor her?

Håber nogen kan hjælpe mig, er lidt lost!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Find hældningen for linjen al. Tangenten har så hældningen at givet ved al*at = -1.  X-koordinaten for det punkt hvor tangenten rører grafen for f(x) kan så findes af f'(x) = at


Svar #2
06. februar 2011 af Bladlus (Slettet)

y=-1/2x+2

Herved bliver hældningskoefficienten 2.

Hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 2


Skriv et svar til: hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.