Matematik

Integralregning

06. februar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Jeg skal bestemme integralen ∫[(x2 + 16x - 12) / x-2] dx

Jeg dividerer (x2 + 16x - 12) / x-2 og får: [x+18+(24/x-2)]

Finder u = x-2   du/dx = 1    du = dx

Men jeg kan bare ikke komme videre.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener x+18 +24/(x-2).  x+18 kan integreres uden videre . Det sidste led giver så ∫24/u du =  24*∫u-1du, hvilket skulle være et velkendt integral.


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. februar 2011 af mathon

                      for x≠2

                  ∫[x+18+(24/(x-2))] dx = (1/2)x2+18x + 24·ln|x-2| + k


Svar #3
06. februar 2011 af elissa92

Bare lige for at forstå det helt. Når jeg skal integrere det sidste led: 24 / x-2, skriver jeg ∫ 24/u du = 24 * In |x-2|, sandt?


Svar #4
06. februar 2011 af elissa92

Var lidt for hurtig. Har fundet ud af det. Tak


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.