Matematik

differencere f(x)= 2*sin((x-pi)/2)+2

06. februar 2011 af sinesin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp:

differencering af f(x)= 2*sin((x-pi)/2)+2         ..?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Brug reglen for differentiation af en sammensat funktion. sammensat af sinusfunktionen og (x-π)/2


Svar #2
06. februar 2011 af sinesin (Slettet)

altså denne regel: f(g(x))*g'(x)

hvad er g (x) differenceret ?

Det er langt tid siden jeg har haft det, så er lidt forvirret over disse regler


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af peter lind

g(x) = (x-π)/2. Det er en af de nemmeste funktioner at differentiere. Det må du have haft.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

f(x)=2sin((x-π)/2)+2

x-π = t

f(x) = 2sin(t/2) + 2

f '(x) = ½*2cos(x-π)/2 = cos[(x/2)-(π/2)]=

cos(x/2)*cos(π/2) + sin(x/2)*sin(π/2) =

cos(x/2) * 0 + sin(x/2) * 1 = sin(x/2)
 

;-)


Skriv et svar til: differencere f(x)= 2*sin((x-pi)/2)+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.