Matematik

Finde skæringer med 1.aksen for: e^x-4x

06. februar 2011 af anders_hp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal i en opgave bestemme arealet af en graf, under 1.aksen, altså et bestemt integral og dertil skal jeg finde grafens skæringer med 1.aksen, altså integralets grænser.

Funktionen er:  ex-4x

I programmet maple gør jeg følgende (for at finde de to x værdier):

solve(ex-4x=0,x)

Og får følgende:

-LambertW(-1/4), -LambertW(-1, -1/4)   .

Hvordan finder jeg denne grafs skæringer med x-aksen, gerne ved brug af maple?

Og hvad betyder den meddelelse jeg får ved udregningen?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2011 af Duffy

Efter at have tegnet grafen, kan jeg se at løsningerne vil ligge i områderne

x ε ]0,1;1[

og

x ε ]2;3[

således kan vi skrive


NSOLVE(e^x - 4·x = 0, x, 0.1, 1) der giver x = 0.3574029561

og

 
NSOLVE(e^x - 4·x = 0, x, 2, 3) der giver x = 2.153292364


Svar #2
07. februar 2011 af anders_hp (Slettet)

Jeg kender ikke lige den kommando (NSOLVE), og jeg tror ikke den findes i Maple. Har du nogen ide om hvordan jeg kan gøre tilsvarende i Maple?


Skriv et svar til: Finde skæringer med 1.aksen for: e^x-4x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.