Historie

Hjælp - Analyse af overgangen fra apartheid til demokrati

07. februar 2011 af Patricia14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg sidder her og skal analysere overgangen fra apartheid til demokrati.

Problemet er at jeg ikke aner hvordan jeg gør. Jeg har fået at vide jeg skal tage udgangspunkt i en bestemt ting og derefter gå i dybden med det eller inddrage kilder.

Men hvordan gør jeg det? Jeg har aldrig rigtig forstået det, så en smule hjælp til at komme igang ville være rigtig dejligt. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af casparado (Slettet)

Jeg vil foreslå dig at du stiller din lærer det spørgsmål, fordi, hvis du allerede er blevet fremstillet et bestemt tema, så har din lærer nok også en bestemt opgave i tankerne.


Svar #2
07. februar 2011 af Patricia14 (Slettet)

Det er SSO, jeg er ved at skrive og det eneste, jeg har fået at vide af min lære, er jeg skal tage udgangspunkt i en bestemte ting og anvende kilder. Han vil ikke hjælpe mig mere end det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af casparado (Slettet)

Hvis det er SSO så må du jo have en problemformulering fra din lærer af ?

Hvad har du ellers aftalt med din lærer i forbindelse med vejleding?


Svar #4
07. februar 2011 af Patricia14 (Slettet)

Ja min problemformulering lyder:

Der ønskes

En kortfattet redegørelse af hovedfaserne i Sydafrikas historie efter 1945.

En analyser af overgangen fra apartheid til demokrati

En vudering af Nelson Mandelas rolle i overgangen til demokrati


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af casparado (Slettet)

Desuden, det din lærer mener er selvfølgelig at du skal tages udgangspunkt i en bestemt begivenhed, kilderne til det kan jo være taler, avis artikler, dagbøger mv.

Dit problem er nok at afgrænse emnet - men det bør jo være blevet afgrænset i din problemformulering.

En ide kunne være at du fokusere på ANC fra år 1960-1998 med hoved vægt på begivenhederne 1989-1998, og så evt. redegøre for apartheidsstyrets opkomst i 1902


Svar #6
07. februar 2011 af Patricia14 (Slettet)

Det jeg har tænkt på er at kigge på udviklingen efter Soweto da det er her der kommer stort oprør og vesten trækker inverseringer ud og begynder at se mere "ondt" på aparthei. Derefter ville jeg se på grundloven der blev oprettet i 1996. Problemet er bare jeg ikke ved hvordan jeg skal analysere. Jeg er bange for det bliver for redegørende.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2011 af casparado (Slettet)

Godt du blive nødt til at definere hvornår overgangen fra apartheid til demokrati begynder og hvornår overgangen er slut, ellers kan du jo ikke analysere begivenhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2011 af casparado (Slettet)

Normalt får man sine kilder til at diskutere med hinanden


Svar #9
07. februar 2011 af Patricia14 (Slettet)

Okay det vil jeg prøve. Så jeg skal ind og finde kilder på hvad nationalist partiet siger og hvad nelson mandela f.eks siger ? og sætte dem overfor hinanden for på den måde at drage konklusioner?


Svar #10
07. februar 2011 af Patricia14 (Slettet)

Studenterledersen Steve Biko var et vigtigt symbol på bekæmpelsen af apartheid. Steve Biko mente at alle ikke-hvide studenter skulle kalde sig selv sorte for ikke at indgå i regeringens undertrykkelse. Han mente at det hvide mindretals overherredømme fungerede på grund af at den sorte befolkning havde accepteret sig selv som mindreværdige og var menneskeligt underlegen. Derved satte Biko gang i den sorte bevidsthed: det skulle være positivt at kalde sig og være sort . Dette kan ses fra et lille uddrag af Bikos tale: ”Blot ved at beskrive dig selv som sort er du slået in på vejen mod frigørelse, har du bestemt dig for at kæmpe mod alle de kræfter, der søger at bruge det, at du er sort, som et stempel, der mærker dig som underordnet væsen.”
Biko ville genopbygge viljen til at sætte sig i modstand til regeringen.
I Soweto gjorde de unge op med alle de undertrykkende symboler og 200 unge fuldbyrdede ordene ”hellere dø stående end at leve på knæ”. Forældrene som havde skyldsfølelse over deres manglende motivation til at demonstrere mod apartheid og deltog ligeledes. Efter de manges flugt og dødsfald stoppede protesterne. De unge som havde protesteret og boykottet skolegangen havde svært ved at lade sig lede ind i den normale hverdag igen mange tilsluttede sig ligeledes derfor ANC’s kamp mod regeringen. Oprøret havde skabt en bevidsthed hos de sorte: det var kun et spørgsmål om tid før apartheids storhed ville knække.
Som følge af Bikos død udstedte FN’s sikkerhedsråd en våbenembargo hvilket var bindende for alle medlemslande. Dette blev skæbnesvangert for Sydafrika da de har svært ved at opretholde deres militærstat10 år senere og en af grundene til hvorfor Sydafrika blev til et demokrati. 
 

Det er noget jeg har skrevet men ER det at analysere? Hvis ja så har jeg forstået det :)


Skriv et svar til: Hjælp - Analyse af overgangen fra apartheid til demokrati

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.