Matematik

Årlig procentvise rente

07. februar 2011 af heycake (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har 15000 på en konto. Efter 20 år er beløbet fordoblet.

Hvad er den årlige procentvise rente?

Mit problem er, at jeg ved godt hvad y er. y=30000. og b=15000. og x=20 år.

men hvordan finder jeg a, når jeg ikke har x1, x2, y1, y2. Eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af mathon

                          (1+r)20 = 2

                          r = 21/20 -  1 = 20,05  -  1 = 0,035265 = 3,5265%


Svar #2
07. februar 2011 af heycake (Slettet)

 kan du ikke forklare lidt med ord hvad du har gjort, jeg er ikke helt med :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2011 af mathon

                                        K2 = 15000·(1+r)20  = 30000

                                        K1 = 15000·(1+r)0 = 15000·1 = 15000

ved division
får du
                                        K2/K1 = 30000/15000 = (1+r)20

hvoraf
                                       2 = (1+r)20      og resten som i #1


Svar #4
07. februar 2011 af heycake (Slettet)

 Mange tak for dit svar .


Skriv et svar til: Årlig procentvise rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.