Matematik
Please hjælp med vektor regning
08. maj 2005 af
Heidi_87 (Slettet)
skal finde vinklen mellem vek_a og vek_b oplysninger jeg har er at vek_b=2*vek_a-3*vek_â og længden af vek_a er 2
så har jeg cosV=vek_a*(2*vek_a-3*vek_â)/|vek_a|*|2*vek_a-3*vek_â| -->
cosv=2*vek_a^2/2*|4-6|--> cosv=2*2^2/4
cosv =2... det kan jo ikk lade sig gøre... hvad gør jeg forkert...?
så har jeg cosV=vek_a*(2*vek_a-3*vek_â)/|vek_a|*|2*vek_a-3*vek_â| -->
cosv=2*vek_a^2/2*|4-6|--> cosv=2*2^2/4
cosv =2... det kan jo ikk lade sig gøre... hvad gør jeg forkert...?
Svar #1
08. maj 2005 af frodo (Slettet)
cosv=a*(2a-3â)/(|a|*|2a-3â|)
Du gør det forkerte, at du siger at |b|=2|a|-3|a|=-2??? HMM. en længde på -2???
nej, tælleren har du korrekt, men |b| fås til:
|b|=kvdrod(b^2)=kvdrod(4|a|^2+9|â|^2-12a*â)=kvdrod(4*4+9*4)=kvdrod(52)
Du gør det forkerte, at du siger at |b|=2|a|-3|a|=-2??? HMM. en længde på -2???
nej, tælleren har du korrekt, men |b| fås til:
|b|=kvdrod(b^2)=kvdrod(4|a|^2+9|â|^2-12a*â)=kvdrod(4*4+9*4)=kvdrod(52)
Skriv et svar til: Please hjælp med vektor regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
