Matematik

Hjælp til differentialregning:(

07. februar 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen:) 

Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgaver???

Opgaveformulering: 

I skal beregne den eksakte ligning for tangenten  i hånden for funktionen:      f(x) = 3^x - 3 / brøkstreg x 

i punktet P(1,f(1)).

Kan nogen hjælpe mig med at regne denne opgave ud, og fortælle mig, hvad i gør, for at komme frem til svaret:) 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Du skal differentiere f(x)=3x- 3/x
Når du har differentieret f(x) til f '(x) så skal du sætte f ' (1)= f '(x), sæt 1 ind på x's plads (dette er tangentens hældning)
Røringspunktet til y-koordinaten er f(1)=f(x), her sætter du bare 1 ind å x's plads.
Og så sætter du så hældningen •x ±y-koordinatet sammen.
Okay ved ikke helt om du forstod det sådan 100%, men her er et link med én der har regnet en tangent opgave. Rul ned til side 5 :D
http://www.mat1.dk/DiffProblem.pdf
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2011 af mathon

    f(1) = 31 - 3/1  =  3 - 3 = 0

    f '(x) = ln(3)·3x + 3/x2        x≠0

    f '(1)  = ln(3)·31 + 3/1= 3ln(3) + 3

tangentligning i (1,0):
                                          y = f '(1)·(x-1) + 0

                                          y = (3ln(3) + 3)·(x-1)

                                          y = (3ln(3) + 3)x - (3ln(3) + 3)
                                             

                      


Svar #3
09. februar 2011 af Elenaa (Slettet)

 Hvilken funktionsforskrift bruger du her???

y = f '(1)·(x-1) + 0

y = (3ln(3) + 3)·(x-1)

y = (3ln(3) + 3)x - (3ln(3) + 3)

Er det f(x) =ax+b eller y=a(x-x0) + y0


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.