Matematik

Hjælp til lektier

07. februar 2011 af MrsNette (Slettet)

En funktion f er givet ved
F(x) = 10x^4+ (1/x), x>0
Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(1)=25
 

Jeg skal lave denne opgave, men er lidt i tvivl.. håber på hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn og at ln(x) er en stamfunktion til 1/x


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2011 af mathon

               f(x) = 10x4 +  (1/x)      x>0

               F(x) = 2x5 + ln(x)  + k            


Svar #3
07. februar 2011 af MrsNette (Slettet)

Hvad så med (F1)=25?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af peter lind

Sæt x=1 ind i resultatet i #2. Det giver en ligning til bestemmelse af k


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2011 af mathon

               f(x) = 10x4 +  (1/x)      x>0

               F(x) = 2x5 + ln(x)  + k            gennem (1,25)
hvoraf
               25 = 2·15 + ln(1) + k


Svar #6
07. februar 2011 af MrsNette (Slettet)

Dette har jeg også skrevet :) Men jeg er i tvivl om hvordan man vil skrive resultatet når der står det der x>0


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Eftersom 1 > 0 skulle der ikke være noget problem i at beregne F(1) og dermed k.


Svar #8
08. februar 2011 af MrsNette (Slettet)

Jeg har heller ikke svært ved at regne k ud..

jeg spørger til hvordan jeg skal angive facit, når der står x>0


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. februar 2011 af mathon

                  F(x) = 2x5 + ln(x) + 23   og   x>0


Skriv et svar til: Hjælp til lektier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.